תשובה:
-
לגבי שטיפת כלים בשרים וחלבים בכיור אחד – אם השטיפה נעשית במים קרים אין בכך בעיה. לגבי הסקוטש כדאי להפריד בין בשרי לחלבי משום שלעיתים נדבקים שאריות של בשר או חלב לסקוטש ואז יכולה להווצר תערובת של בשר בחלב בלי לשים לב.
לגבי הכירים השאלה תלויה במצב הכירים. אם הכירים ישנים, מן הסתם יש עליהם שכבה של דקה שומן. לכן יש לנקות אותם היטב מהשומנים שעליהם עם מסיר שומנים. לאחר מכן אפשר לבשל עליהם עם סירים בתנאי שהסיר יבש מבחוץ, כמו כן יש להקפיד שלא יגלשו הנוזלים שבתוכו על הכירים. במידה והדבר מתאפשר כדאי להניח את הכירים עצמם על להבת האש במשך 10 דקות בכל נקודה וכך הכירים יוכשרו לגמרי, אך במידה והדבר קשה אפשר להסתפק בהסרת השומנים ובהקפדה שלא יהיה מגע של נוזלים בין הכירים לבין הסיר כפי שפורט לעיל.
לגבי מקרוגל – יש לנקות אותו במטלית לחה במפנים להסרת האדים שנדבקו על דפנותיו ועל גגו [בדרך כלל הסרת לכלוך זה אינה דורשת שמוש במסיר שומנים], לאחר מכן יש לחמם בו כוס מים עם סבון כלים במשך כעשר דקות. תהליך זה מכשיר את המיקרוגל וניתן להשתמש בו ללא חשש. אם אין מספיק זמן אפשר לחמם במיקרו דברים מוצקים כאשר הם מכוסים. אין צורך בעיטוף הרמטי [הוא לא יחזיק מחמת האדים של המאכל], ואפשר שיהיו שם חורים קטנים שיאפשרו לאדים לצאת מקופסא [קופסאות כאלו מוכרים ואפשר להגדיר אחת שתהיה חלבית ואחת בשרית].
|